Шофьорите на тежкотоварни автомобили се оплакват от състоянието на прохода Витиня“.

...
Шофьорите на тежкотоварни автомобили се оплакват от състоянието на прохода Витиня“.
Коментари Харесай

Превозвачи недоволстват от състоянието на прохода Витиня

Шофьорите на тежкотоварни коли се оплакват от положението на прохода  " Витиня “. Разминаването с другите транспортни средства е извънредно мъчно и има заплаха от произшествия, споделят те. Настояват за незабавни ограничения. 

" Изключително тежко  тестване е да прекосяваме по този път, защото този път е юридически през 60-те години  за коли с обща маса към 10 тона. В момента колите се изкачват с обща маса 40 тона “, сподели Калин Илиев, притежател на транспортна компания пред bTV.

" Изключитерно мъчно е разминаванетто, би трябвало да се изчакват в завоите. Иначе има заплаха от ПТП “, добави Емил Николов, специалист към съюза на интернационалните превозвачи

Надяват се зимата пътят през магистрала  " Хемус “ да бъде пуснат. В противоположен случай се рискуват човешки животи. Липсата на обозначени места за отмора също е проблем. Автомобилите стопират в малко уширение. В непосредственост няма вода, нито тоалетна. 

От Агенция " Пътна инфраструктура “ обясниха, че тировете не са пускани на Автомагистрала " Хемус “ поради забавения ремонт на автомагистралата в този сектор. От АПИ, обявиха че преди старта на зимния сезон ще бъде направено всичко допустимо, с цел да се пусне ремонтираната тръба на тунел   " Витиня “, както и двата виадукта на АМ " Хемус “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР